Jenny verlaat als eerste nieuwe seizoen Heel Holland Bakt

Jenny hoort dat ze naar huis mag bij Heel Holland bakt

Het 8e seizoen van het populaire bakprogramma ‘Heel Holland Bakt’ is begonnen (27 december 2020). En natuurlijk moet in iedere aflevering iemand het programma verlaten en dat was deze keer geen lastig besluit. De bakkunsten van Jenny kwamen niet goed uit de verf en het zat haar flink tegen. Jenny is een vriendelijke, vrolijke maar wel wat nerveuze bakster uit Twente (hoorbaar). Thuis bakt ze zonder problemen de ene taart na de andere. In de grote HHB tent wilde het opeens niet zo lukken bij Jenny. De tulband van de 1e opdracht kwam gebroken uit de vorm terwijl de overige kandidaten allemaal een strakke tulband uit het vormpje haalde. Jenny had veel ingrediënten en was mede daardoor te laat begonnen met bakken. Tegen André van Duin zegt ze: “Ik laat hem zo lang mogelijk in de oven zitten, maar ik ben bang dat hij dan alsnog instort”. En dat was ook het geval.

De 2e opdracht was het bakken van heerlijke Jaffa cakejes. Hier leek Jenny zichzelf te herpakken. Ze eindigde met haar versie van deze mini cake gebakjes als 3e. De laatste opdracht was het maken van een eigen taart waaraan je kon zien wie hem had gebakken. Vanwege een ovenstandje “hete sambal” verbrand Jenny haar taarten en moet ze dus opnieuw beginnen. Jurylid Robèrt helpt haar daar nog bij maar het resultaat is een karig taartje met een niet bijzondere smaak. De jury (bestaande uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven) kan niet anders dan Jenny aanmerken als de minst goede bakster van die dag. Robèrt en Janny besluiten daarom dat Jenny de tent moet verlaten.

Heel Holland Bakt kun je elke zondag bekijken om 20:30 uur op NPO 1. Natuurlijk kun je dit programma ook terug kijken via NPO gemist: Heel Holland bakt online kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.