Cameraploeg PowNed aangevallen door leerling

Emmauscollege in Rotterdam

PowNed wilde een verslag maken over een docent van het Emmauscollege in Rotterdam die bedreigd werd omdat hij een spotprent in de klas had hangen. Tijdens de opnames van PowNed werden ze opeens aangevallen door een leerling van de school. Journalisten zijn niet meer veilig tegenwoordig. De 2 PowNed journalisten stonden gewoon voor de school te draaien. Opeens trok een jongen zijn capuchon over zijn hoofd en begon te schreeuwen dat ze moesten stoppen met filmen. De jongen zou eerst hebben geprobeerd de camera af te pakken. De cameraman vroeg hem vriendelijk om gewoon rustig te blijven. De jongen kreeg te horen dat hij zelf niet gefilmd werd en dat eventueel beelden met die jongen achteraf gewist konden worden. Eerst liep de jongen toen weg maar later kwam hij terug en heeft toen de PowNed journalist op zijn gezicht geslagen. Daarna probeerde de jongen ook nog te schoppen maar de cameraman kon zicht verweren met zijn hand.

De cameraman heeft het ziekenhuis bezocht en daar bleek het gelukkig slechts om een kneuzing te gaan. De journalist en de camera man zijn erg geschrokken van het incident. Er wordt aangifte gedaan tegen de jongen. De krant bevestigd dat het gaat om een Nederlandse scholier en dus geen scholier met een islamitische achtergrond.

PowNed ging naar de school toe vanwege het verhaal dat een docent van het Emmauscollege was bedreigd en inmiddels is ondergedoken. De docent had in zijn lokaal een spotprent hangen en dit vonden enkele leerlingen kwetsend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.